Sambata 11.03.2023 am intalnit, la Dragoslavele, pe ACS Viitorul Birla, echipa cu care, in turul campionatului, terminasem la egalitate 4-4 la Birla.

Jocul, desfasurat pe o vreme rece si umeda din cauza ploii cazute chiar si in timpul jocului, a inceput cu o perioada de tatonare reciproca pana in min.20, atunci cand oaspetii au reusit sa inscrie pentru 0-1, din propria jumatate de teren, dintr-o lovitura libera indirecta, pentru offside, mingea fiind trimisa direct spre poarta noastra. Portarul nostru, Valimareanu Beny, neatent, in loc sa lase mingea sa intre in poarta, fara a o atinge(nu ar fi fost gol pentru ca nu se poate inscrie un gol direct dintr-o lovitura libera indirecta), el incearca sa prinda mingea in maini care, uda fiind, i-a alunecat printre maini in poarta.

Din acest moment a iesit la rampa Silviu Eremia, golgeterul nostru, care ne-a luat supararea imediat inscriind, ca la festival, 3(trei) goluri in numai 9 minute: min.21 1-1; min. 27 2-1 si min.29 3-1. Din acest moment incepem sa controlam jocul intr-o maniera clara si aveam sa mai ratam trei ocazii mari pana la pauza dar sa si mai inscriem inca o data pentru 4-1 in min.35 prin Ticuleasa David, rezultat cu care incheiem prima repriza, intr-un mod linistitor.

Repriza a doua o incepem cu aceiasi jucatori, fara a face vreo inlocuire, incercand sa ne distantam (neuitand ca in tur adversarii nostri de astazi ne-au condus pana in min.60 cu 4-0 si doar printr-o revenire spectaculoasa am reusit sa obtinem un ega, 4-4), lucru ce l-am facut rapid prin golurile inscrise de Rosca Robert in min.49 si Cruceana Alexandru min.53, ducand scorul la 6-1. Din acest moment, antrenorul nostru Cristi Hapaina hotareste ca este momentul in care sa vedem ce „stiu” si mai tinerii nostri jucatori, nou veniti la echipa si care nu au prea jucat pana astazi, astfel ca in min.58 trimte pe teren pe Stroescu Manuel in locul lui Rosca Robert si Vislea Eduard in locul lui Chingaru Denis. Imediat dupa inrarea lor in joc, ambii ies in evidenta, Stroescu Manuel prin golul inscris in min.60 si prin doua ratari imense cand, din cativa metri de poarta, trimite mingea pe langa poarta, respectiv in bratele portarului, aflat langa stalpul portii, desi avea toata partea goala, iar Vislea Eduard in min.60 „reuseste”sa primeasca singurul avertisment acordat echipei noastre in cele doua etape, printr-o intrare dura si nejustificata asupra unui adversar in lupta pentru minge. Pana in min.70 am mai vazut si alte trei ratari mari ale lui Silviu Eremia, tancul nostru din atac, la una dintre ele, majoritatea celor prezenti la joc chiar am crezut ca a inscris fantastic, in vinclu, printr-o executie de la circa 25m, dar din pacate nu a fost gol, bucuria nostra fiind nejustificata! In min.70 Intra Popa Gabriel in locul lui Tocila Stefan iar in min.80 mai intra juniorul Banica Seby in locul lui Ionel Bobaru si Simion Andrei in locul lui Ticuleasa, Simion reusind sa si inscrie, dupa un minut pentru 8-1, acesta fiind si rezultatul final.

Felicitam pe toti jucatorii precum si pe staful tehnic pentru prestatia din jocul de astazi si le uram mult succes in jocul urmator de la Stolnici, acolo unde vom intalni una dintre cele mai bune echipe ale acestei editii, ACS Energia Stolnici.

Astazi, echipa noastra a avut urmatoarea alcatuire: Valimareanu Beny; Tocila Stefan/Popa Gabriel – min.70; Guran Alexandru; Mihaila Adrian; Bobaru Ionel/Banica Seby – min.80; Alexe Robert; Chingaru Denis/Vislea Eduard – min.58; Ticuleasa David/Simion Andrei – min.80; Rosca Robert/Stroescu Manuel – min.58; Eremia Silviu; Cruceana Alexandru. Pe raportul de joc au mai fost jucatorii: Savu Ionut; Tiuca Robert Valentin; Valimareanu Tony si Balan Alexandru.

Hai ACS Sola Dragoslavele!

Sorescu Corneliu
martie 12, 2023