Sambata 18.03.2023, la Stolnici, in cadrul Etapei a XX-a din cadrul Ligii a IV-a Seniori Arges, am suferit cea mai drastica infrangere de la infiintarea echipei, 1-6(0-3) cu ACS Energia Stolnici, in urma unei prestatii foarte slabe a intregii echipe. Jocul a debutat intr-o nota de tensiune nejustificata, cu teama fata de un adversar care a stiut sa intimideze dar sa si fie mereu primii la minge si care deschid foarte repede scorul, in min.5, in urma unei lovituri libere directe executate de la circa 35-40 metri de poarta, chiar de langa linia de margine, lovitura trimisa inalt, direct spre poarta noastra si portarul nostru, Beny, total neatent, nu are nici-o reactie, mingea cazand, „plouata”, in vinclul portii, surprinzand pe toata lumea. Acest gol primit, asa repede, pune „plumb” in ghetele jucatorilor nostri care, efectiv, nu reusesc sa-si revina si, astfel, in min.8, din nou pe o greseala in aparare, primim si al doilea gol, scorul devenond 2-0 pentru gazde. Antrenorul nostru Cristi Hapaina le cere jucatorilor sa fie mai atenti si sa nu mai evite contactele fizice, regulamentare, cu adversarii si sa caute sa fie mai mult in posesia mingii. Unii dintre jucatorii nostri i-au imputat antrenorului ca adversarii intra foarte tare si ca le aduc mereu injurii si ca nu pot juca in aceste conditii(o astfel de situatie s-a petrecut si in fata bancii noastre de rezerva, in repriza a doua, cand un jucator gazda, abia intrat in joc, dupa un atac disproportinat fizic la Toni Valimareanu il si injura „suburban”, lucru nesanctionat de arbitru). Arbitrul jocului, destul de curajos, in min.12 il elimina pe capitanul echipei gazda pentru lovirea adversarului, Siliviu Ermia, cu capul in fata in timp ce jocul se disputa intr-o alta parte a terenului. A fost momentul cand noi am crezut ca vom reveni in joc, mai ales ca am avut si doua suturi foarte bune la poarta adversa dar golurile, ca si facute, au fost evitate de un portar extraordinar de bun, de altfel si in repriza a doua a mai avut doua interventii de portar profesionist(cred cel mai bun portar din Liga a-IV-a), reusind sa ne impiedice sa inscriem si noi. Ba mai mult, revenirea noastra a fost impiedicata si de faptul ca in min.28 al jocului, juniorul nostru Alexe Robert, mijlocas la inchidere, a fost eliminat pentru cumul de cartonase galbene, corect acordate de arbitrul jocului in min.26 pentru tinerea adversarului de tricou in lupta pentru minge si in min.28 pentru oprirea, in mod neregulamentar, a unui atac promitor al gazdelor. Din nou avem o cadere in joc si, evidend, cade si golul de 3-0, tot pe ogreseala in aparare, in min.35, scor cu care se si incheie prima repriza.

La pauza, Cristi incearca sa schimbe ceva in structura echipei, astfel ca din min. 46 in locul lui Robert Rosca intra Tony Valimareanu pentru a incerca sa activam mai mult faza de atac. Nu reusim mai nimic in atac si gazdele, cu o echipa bine construita fizic si tari in contactele cu adversari, ne domin total si mai reusesc inca trei goluri in min.61; 66 si 75, ducand scorul la un neverosimil 6-0 pentru ei. Desi am mai efectuat si noi 3 inlucuiri de jucatori, Eremia Silviu/Stroescu Manuel; Chingaru Denis/Simion Andrei si Cruceana Alex/Balan Alex, nu am mai reusit nimic deosebit cu toate ca am reusit sa inscriem un gol foarte frumos printr-o executie de rafinament a lui Stroescu Manuel in min.80, acesta inscriind, ac si in etapa precedenta, dupa ce a intrat in joc, demonstrand ca poate deveni un bun jucator.

Jocul se incheie cu scorul de 6-1, scor care demonstreaza, de la sine, ca echipa mult mai buna, in aceasta zi, a fost echipa gazda, echipa care demonstreaza ca poate avea un real cuvan in stabilirea ierarhiei clasamantului si ca pretentiile lor de a termina pe podiumul competitiei sunt pe deplin justificate!

Felicitari ACS Energia Stolnici!

Capul sus ACS Sola Gratia, asa este intr-o competitie, azi pierzi, maine castigi!

Sorescu Corneliu
martie 21, 2023