Astazi, 25.03.2023, Denis Chingaru(cel din imaginea reprezentativa a acestui joc) a implinit frumoasa varsta de 21 de ani(fiind felicitat de toti colegii lui inainte de joc cat si dupa joc), zi in care am intalnit, pe teren propriu, pe ACS Viitorul Rucar 2022, echipa vecina cu noi(distanta fiind de doar 5 km intre noi), o echipa de care ne temeam din mai multe motive: veneam dupa o infrangere severa la Stolnici in etapa anterioara, stiam ca vecinii nostri vin cu mari ambitii impotriva noastra si ca vor fi insotiti si foarte sustinuti de multi rucareni(lucru ce s-a si intamplat, ei dominind vocal, autoritar, atmosfera de la Dragoslavele). Cu toate acestea, echipa noastra a reusit un joc foarte bun, rezultatul fiind destul de elocvent in acest sens, si reusind pentru a treia oara, in cele patru etape desfasurate in acest retur, sa realizeze scorul etapei dupa 7-1 cu CS Mioveni 2 in prima etapa, 8-1 cu ACS Viitorul Birla in etapa a doua si acum 7-0 cu ACS Viitorul Rucar 2022!

Cristi Hapaina, antrenorul nostru, a hotarat ca trebuie schimbata strategia de joc cunoscuta a echipei, astfel ca a gandit(foarte bine a facut)) ca trebuie sa dominam jocul printr-un joc laborios la jumatatea terenului, motiv pentru care l-a urcat in linia mediana pe Adi Mihaila, capitanul nostru, cu rol de „dispecer”, lasand in seama lui Stefan Tocila sarcina marcajului „om la om” la cel mai bun jucator al vecinilor nostri, Simion Bogdan(Busi cel tanar), marcaj ce l-a facut excelent, atacantul cel mai de temut al oaspetilor(locul 2 in clasamentul golgeterilor, cu 22 de goluri) nereusind sa inscrie nici-un gol astazi, contrar obisnuintelor lui.

Inceputul de joc este unul deosebit de echilibrat, echipa oaspete beneficiind de o sustinere „fonica” deosebita din partea suporterilor oaspeti, veniti sa-si incurajeze jucatorii( parca a venit jumatate dintre rucareni la joc). Cu toate acestea, primele ocazii le-am avut noi prin Alex Cruceana(cel mai bun jucator de pe teren in acest joc, dupa opinia mea si a majoritatii spectatorilor prezenti la joc), care i-a lasat in urma pe aparatorii oaspeti in nenumarate randuri dar suturile lui nu au fost suficient de precise, pana in min.12 cand a reusit sa deschida scorul in urma unei curse pe partea staga, cursa terminata cu un sut puternic, pe deasupra capului portarului advers, de la circa 8-9 metri. Odata cu inscrierea primului gol incepem sa dominam jocul printr-o „plasa” de pase la mijlocul terenului, ceea ce arata un joc foarte frumos al nostru, unde „dispecerul” Adi Mihaila lansa diagonale lungi spre Alex Cruceana, pe partea stanga, sau spre Denis Ghingaru, pe partea dreapta de atac, de unde au si venit pasele catre golgeterul nostru Silvica Eremia care a reusit, si astazi, doua goluri in min.17 si 43, ducand scorul la 3-0, el acumuland acum 16 goluri marcate (ajungand pe locul 5 in clasamentul golgeterilor), acesta fiind si scorul la pauza. Repriza a doua i-a scos la rampa pe David Ticuleasa si Toni Valimareanu(intrat in joc in min.60) care au reusit cate doua goluri in min.70 si 83 – Toni si min.80 si 85 – David, scorul ajungand la 7-0, acesta fiind si rezultatul final al partidei.

Superioritatea noastra, in acest joc, a fost recunoscuta, inca inainte de finalul partidei, si de toti suporterilor rucareni, care spre finalul jocului, isi spuneau intre ei, „hai ca sunt mai buni ca ai nostri”, lucru pe care l-am dovedit cu adevarat, astazi!

Pentru acest joc, antrenorul nostru a beneficiat de urmatorul lot de jucatori: Tony Valimareanu; – Vali Tiuca; Stefan Tocila; Alex Guran; Ionel Bobaru/Edi Vilsea(min.75;) – Denis Chingaru/Robert Rosca(min.60); David Ticuleasa; Adi Mihaila; Manuel Stroescu/Andrei Simion(min.79); Silviu Eremia/Tony Valimareanu (min.60); Alex Cruceana/Alex Balan(min.75). Au mai fost trecuti pe raportul de arbitraj dar nu au putut juca: Ionut Savu si Alex. Banica, ambii juniori. A lipsit Robert Alexe – junior, pentru eliminarea din jocul de la Stolnici, ca urmare a acumularii a doua cartonase galbene in acel joc(min.26 si 28).

Felicitam pe toti jucatorii nostri care au jucat astazi pentru frumoasa victorie si la fel de sincer felicitam si pe oaspetii si prietenii nostri rucareni si le dorim si lor mult succes in jocurile urmatoare!

Hai Sola Gratia Dragoslavele!

Sorescu Corneliu
martie 26, 2023