Sambata 08.04.2023, pe terenul Central din Dragoslavele, am intalnit pe CS DLR Pitesti, echipa pe care reusisem sa o invingem, pe teren, si in tur cu 2-1 dar pe care l-am pierdut la „masa verde” in urma unei greseli impardonabile a delegatului nostru, de atunci, cand a semnat raportul de joc in alb, fara a cere arbitrului ca acesta sa completeze mai intai rubricile pe care delegatii sunt obligati sa le semneze dupa joc si abia dupa aceasta el sa semneze raportul. Asa ne-am trezit ca in raportul oficial a aparut ca noi am inlocuit, la pauza, juniorul cu un senior, lucru total neadevarat, fapt recunoscut si de cei de la DLR. Comisia de disciplina, conform actelor oficiale, a dispus, regulamentar, omologarea rezultatului cu scorul de 3-0 in favoarea echipei CS DLR Pitesti.

Cu aceasta amintire, neplacuta, am vrut sa realizam o victorie categorica, incercand sa mai diminuam din amintirile neplacute ale trecutului, care ne-a si impiedicat sa fim, de drept, pe locul 3 in clasament inca din turul campionatului. Asa ca obiectivul nostru, de a castiga cat mai categoric acest joc, a fost inteles de toti jucatorii, lucru vazut si de evolutia scorului din prima repriza, cand am reusit sa inscriem 5 goluri in min.1; 7; 36 prin Silviu Eremia; min.15 – Emanoil Stroescu si min.22 – Ionel Bobaru. Desi credeam ca o sa mai inscriem inca de multe ori, acest lucru nu s-a mai intamplat din cauza jucatorilor nostri, care vazand ca au jocul la discretie au inceput sa incerce, fiecare, sa inscrie el golul si nu sa paseze colegilor mai bine plasati in acel moment. Acest lucru s-a completat si cu inlocuirile de la pauza cand in locul jucatorilor Ionel Bobaru, Denis Chingaru si David Ticuleasa au intrat Eduard Vilsea, Alexandru Balan si Robert Rosca, jucatorii nou intrati nereusind sa schimbe „apatia” din joc a echipei. In min.63 a intrat si Tony Valimareanu in locul lui Emanuel Stroescu iar in min.75 a debutat la echipa mare „micutul” Iosif Taras, caruia ii dorim mult succes in fotbalul seniorilor! Pana in min. 60, asa cum am spus, nu am fost cu nimic mai buni decat oaspetii nostri, retregandu-ne parca din frica de a nu primi goluri. Din acest minut 60, din nou, capitanul nostru Adi Mihaila este „impins” in linia mediana, de unde sa coordoneze intregul joc, asa ca iar am inceput sa dominam jocul, dar am mai inscris doar un singur gol in min.75 prin Tony Valimareanu, abia intrat in joc, de vreo 10 minute. In rest, iar ne-am remarcat prin niste ratari mari, fiecare jucator dorind de a fi el cel care inscrie. In opinia mea, cei mai buni jucatori ai echipei, astazi, au fost: Adi Mihaila(cel din poza reprezentativa a articolului), din nou cel mai echilibrat si matur jucator al nostru, Robert Alexe( juniorul din teren dar cu evolutii peste ale multor seniori), foarte bun atat ca mijlocas la inchidere, cat si in linia de aparare, ca libero, dupa min.65, si Silviu Eremia, golgeterul nostru si care doreste sa termine pe podium in clasamentul golgeterilor, acum avand 21 de goluri marcate, in conditia in care locul 1 are inscrise 25 de goluri! Speram ca am avut de invatat si din acest joc pe care, desi l-am castigat la scor, nu ne-a multumit in totalitate, artandu-ne ca mai avem multe lucruri de indreptat, chiar daca astazi 08.04.2023 am castigat cu 6-0, rezultat coroborat cu egalul dintre CS Domnesti si ACS International Valea Iasului(1-1), am reusit sa urcam pe locul 3 in clasament, unde speram sa fim gasiti si dupa ultima etapa de campionat! Un lucru pozitiv, in acest joc, a fost acela ca nici-un jucator de al nostru nu a fost sanctionat disciplinar, cu cartonas galben sau rosu!

Dorim mult succes echipei noastre in etapele urmatoare, lucru care sa-i faca pe suporterii nostri mandri de ACS Sola Gratia Dragoslavele!

Hai Sola Gratia!

Sorescu Corneliu
aprilie 9, 2023